Millesgården & Liselotte Watkins Italien - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Design, Trädgårdsarkitektur, Växter

Millesgården & Liselotte Watkins Italien

Annons

Millesgården på Lidingö är en av mina älsklingsplatser i Stockholm. Miljön är helt otrolig och vart man än vänder blicken så är det magiskt vackert. Gedigna material, fina växtkompositioner och en mängd vackra skulpturer och detaljer. Utsikten går inte att klaga på heller.

Annons
Annons

Många är de vackra planteringarna. Här en himla fin som innehåller bland annat jätteverbena, rosenskära, salvia, svansfjädergräs, svansborstgräs och mycket annat härligt.

Annons

Såhär fint kan man ta hand om en slänt – framhäva sten, marktäckande grönt, ormbunkar, rodgersia. Har du sten/berg i dagen i trädgården fram med det bara, det ger så mycket karaktär och det är väldigt fint att växtsätta ytor mellan stenarna.

Annons
Annons

Enkla spaljéer och slingrande växter. Alltid en bra idé att tänka in årstidsväxlingarna och satsa på växter som skiftar i färg mot hösten. Vildvin och rådhusvin är snygga exempel.

Stenläggningar att drömma om. När jag formgav en väldigt speciell liten innergård i stan förra hösten så var Millesgården en stor källa till inspiration. Det är inte alltid läge för massor av växter, ibland vill man fokusera på de där hårda materialen som på egen hand kan skapa karaktär och skönhet och sedan kompletteras med ett mindre antal växter. Jag älskar att arbeta med hårdgjorda ytor, det finns så mycket kul och vackert man kan välja på i form av material, mönsterläggningar och kombinationer.

Annons

Under hösten kan man bland annat se utställningen Liselotte Watkins Italien. Jag har följt Liselotte Watkins länge och älskar henne verk. Särskilt förtjust är jag i hennes målningar på keramikföremål.

Annons
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar