Ala Gård - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Gotland, Trädgårdsinredning, Växter

Ala Gård

Annons

Vi besökte fina Ala Gård för någon vecka sedan och blev kära. Jag himla inspirerade till hur man kan arbeta med en gotlandsgård, min man drack sin godaste kaffe på veckor och barnen hittade en traktor att leka med och världens godaste flädersaft. När vi fick höra att de skulle öppna upp självplock av blommor lite senare under säsongen så bokade vi mentalt in ett nytt besök direkt. Och idag blev det äntligen av.

Annons
Annons

Kolla in de gröna nyanserna på fönster och dörrar, dröm-grön. Och vi ska få färgkod av de snälla ägarna. Jippi.

Annons

Jag skulle kunna tjata i evigheter om myset med självplock, för hur lyckat är det inte när man hittar aktiviteter som hela familjen gillar. Barnen gick direkt på stora solrosor, jag smög in dahlior i vackra färger och alla var nöjda och glada.

Annons
Annons

Kaffe, morotskaka och en vacker vinranka, det är good life som Fiona säger när livet är riktigt bra. Det är sån lyx att semester på Gotland fungerar som en ständig och kravlös inspirations-skjuts för mitt arbete. Jag plockar upp så mycket idéer runt omkring ön. Växtkompositioner, stenläggningar, kalkstensmurar, färger och former. Jag fotograferar, skriver anteckningar och marinerar intryck inför framtida projekt. Varvat med barnlek och krama på min man. Jag är väldigt tacksam för de här sommarveckorna.

Annons

/ Julia

Lämna en kommentar