@gotland - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Gotland, Om mig, Växter

@gotland

Annons

En lucka i kalendern och när vi plötsligt hittade båtbiljetter så tog vi chansen och åkte direkt. Det är lite bisarrt det där med att ha ett lantställe som man ofta inte kan komma till pga att det finns så få båtavgångar. Jag ägnade fyra timmar åt att en gång var femte minut uppdatera Destination Gotlands hemsida innan jag lyckades knipa biljetter. Men så värt – Gotland i maj är så vackert att det gör ont. Någon gång bara ska vi bo här hela månaden. Eller drömmen är ju maj – september. Hur man löser det? Inte en aning.

Annons
Annons

Våra grannar har berättat att det brukar finnas mycket tulpaner inne på vår tomt, vi har aldrig lyckats tajma dem tidigare men nu så – tulpanfest. Jag och barnen har plockat så många buketter. Väldigt härligt att låta barnen gå loss i bland blommorna, hemma i Bromma har jag en tydlig plan med de lökar jag sätter och är kanske inte heelt välvilligt inställd till att man plockar stora buketter i rabatterna. Tänker varje år att jag ska göra en plock-del också men har inte fått till det ännu.

Annons

I kvällsljus är till och med överblommade maskrosor vackra.

Annons
Annons
Annons

Vår granne som har lantbruk kom över, med sig hade hon sparris från deras odlingar. Finaste man kan få. Så otroligt goda.

Gulliga hästar har de också. Sån dröm för barnen.

Annons

Och här sitter barnen och tittar på solnedgången.

Äsch såklart de inte gör – de tittar på Ipad och äter godis. Bra så.

/ Julia

Lämna en kommentar