Gotlandstryffel - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Gotland, Växter

Gotlandstryffel

I vår trädgård på Gotland finns det guld, eller ja tryffel men det är ju mer eller mindre samma sak. Förra hösten var vi där i slutet på oktober och fick hjälp att leta tryffel med en tryffelhund. Det var den mysigaste helgen på hela hösten – höstsol, gula löv, tryffel och flera omgångar tryffelpasta. I år har vi tyvärr inte möjlighet att åka över men våra fina grannar ska hjälpa oss att ta emot tryffelhunden och förhoppningsvis sen skicka tryffel till oss. Håller tummarna så hårt för att de hittar lika mycket som senast. Såhär såg det ut förra året:

Annons
Utsikten från sovrumsfönstret skojar man inte bort
Redo att börja letandet. Hunden var så duktig, nosade upp tryffel på nolltid.
Annons
Annons
Jag trodde först att hundföraren skojade när han efter en kort stunds letande kastade en jordig stor klump till mig. Men icke, när man borstade bort lite jord så var det ju en tryffel där.
Annons

Vi åt tryffelpasta, tryffelpizza och la in tryffel i brie. Allt så gott. Och så fick vi lära oss att det faktiskt går alldeles utmärkt att frysa in tryffeln. Då fryser man den bäst hel och sedan tar man fram och hyvlar den tunt över maten medans den fortfarande är hård.

/ Julia

Lämna en kommentar