Grannar och grödor - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Gotland, Växter

Grannar och grödor

Våra närmaste grannar på Gotland är lantbrukare och odlar både grönsaker och har djur för uppfödning. En kväll fick jag en liten rundvandring med bonden Göran ute ibland deras odlingar, så roligt.

Annons

Göran och hans fru Carina odlar och säljer grönsaker till många butiker och restauranger. De odlar bland annat mycket zuccini, potatis och spannmål. I sitt eget lilla trädgårdsland odlar de sådant de själva vill äta och så test-odlar de nya grödor för att se vilka de sedan vill odla i stor skala kommande år.

Annons

Det är verkligen roligt att prata med Göran för han har andra perspektiv på odling och jag lär mig alltid något nytt. Den här gången diskuterade vi bland annat för och nackdelar med ekologisk odling och jag fick med mig nya perspektiv.

Harry var med och fick smaka på hallon och krusbär. Det är himla lätt att drömma sig bort till ett liv på landet med stora odlingar när det är en ljummen sommarkväll och kvällssolen liksom smeker huden men verkligheten är såklart en helt annan. Jag är så imponerad av hur de sköter sin stora gård och hur hårt de arbetar för det som de producerar. Livets lyx att få ta del av detta vackra och inspirerande på somrarna.

Annons
Annons

Göran och Carina samarbetar kring odlingarna med ett ungt par som kallar sig BondeBlom. Även de håller till i Burs där vi bor och har världens finaste lilla grönsaks- och blombod där man kan handla med sig så mycket fint.

/ Julia

Lämna en kommentar