Fide Fajans - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Okategoriserade

Fide Fajans

Ingen sommar utan ett stopp på Fide Fajans. Här finns underbar keramik och stora vackra krukor. Jag vill ha allt och klurar varje år på hur ska jag kunna få in stora krukor i vår redan överfulla bil hem till Stockholm sen. Ägarinnan Ingela har gjort så fint i sin trädgård runt om keramikverkstaden. Nytt för i år var en snygg gång av oregelbunden kalksten och en liten äng med vallmo.

Annons
Annons
Annons

Vi var inte de enda som ville titta på keramik och en liten kö hade bildats utanför affären. Men vad gör det när man kan spana på underbara terrakottakrukor eller pausa i skuggan på en favoritbänk. En sådan här fast i färgen Nutmeg väntar jag tålmodigt (eller inte alls tålmodigt faktiskt.. snart lite irriterat) på hem till trädgården i Bromma. Den skulle först ha kommit i maj, sedan i juni men fortfarande verkar det högst oklart när den kan levereras.

Annons

Inne i växthuset finns en underbar stor vinranka. Vi fick berättat att den planterades för 23 år sen och att i augusti dignar det av söta goda lila blå druvor. Åh vad jag önskar mig en i mitt eget växthus. På bild här under mina favorittallrikar, de lite djupa. Dem har vi många av både i vitt och en turkosblå.

Annons
Annons

Den här gången var det några nya te- och kaffekoppar som fick följa med hem men dem glömde jag ta bild på och nu ligger de så väl nedpackade att de får ligga kvar i sina paket.

/ Julia

Lämna en kommentar