Äntligen Gotland - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig

Äntligen Gotland

Annons

Lyckan i att få mötas av det här när vi kom fram till huset på Gotland – ett hav av scilla. Påskliljor finns det också, inte lika många som sist vi firade påsk här för två år sen men tillräckligt för att plocka buketter till alla rum.

Annons
Annons

Matsalen är nog mitt bästa rum. Det stora blommiga skåpet, de röda stolarna och en öppen spis i ena hörnet utanför bild. Längtar till frukost redan när jag går och lägger mig. Blombuketterna åkte med mig i knät hela vägen från Stockholm, hade inte hjärta att lämna dem hemma.

Annons

Vallmobröd till frukost köper vi på lilla Bageri Bosarve. När jag och Fiona kom dit tidigt på morgonen var det redan lång kö utanför. Tålamodet hos en hungrig fyraåring i pyjamas är kanske inte helt på topp men till slut stod vi längst fram i kön och fick gå in och köpa bröd, frallor och syltkakor. På somrarna har de ett par bord ute i trädgården så att man kan sitta här och äta frukost och fika men idag hoppade vi in i bilen igen och åkte hem.

Annons

Kejsarkronorna som står mot husväggen vid entrén är på gång. Vi missar blomningen i år tyvärr.. om vi inte panikbokar biljetter för en till helg om några veckor. Man kan ju alltid hoppas.

Idag åkte vi till Vamlingbo Prästgård. Vamlingbo Prästgård ligger på södra delen av ön och är perfekt för en utflykt. Här äter man lunch i den vackra trädgården och spanar på växter och krukor i den fina lilla handelsträdgården.

Annons

Alla dessa krukor man vill ha va. De här stora vill jag ha jättemycket. Alltså jättejättemycket.

Här med en som till slut tröttnade på mitt tjat om krukor och ville åka och köpa glass istället.

/ Julia

Lämna en kommentar