Borta bra men hemma bäst - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Växter

Borta bra men hemma bäst

Annons

Är lite besatt av min trädgård just nu. Vill bara bara gå runt barfota här hemma och pyssla med mina blommor, flytta en kruka, planera för nya planteringar och hetsa min man om nya projekt. På kvällarna hamnar vi allt som oftast här på trappan – kvällsol och lite lagom uppsikt över barnen på studsmattan där bakom äppelträden.

Annons

Min mamma ska flytta och hon rensar som en galning. Inte mig emot när det dundrar in rosor, fikonträd och snygga zinkfat till min trädgård.

Annons

I rabatterna är det full fart. Här trängs funkia och jättedaggkåpa. Båda himla vackra när de fångar vattendroppar på bladen.

Ibland måste man ju lämna trädgården. Då känns det tryggt att veta att det ligger ett nummer av Gardens Illustrated i väskan haha. Men tog egentligen bilden för att komma ihåg färgkombinationen med det blågröna mot det tegelfärgade. En kombination jag skulle vilja få in i trädgården. Tänker spontant marktegel och målade snickerier, kan mycket väl bli en del av en odlingsyta som jag planerar för.

Annons
Annons

Men sen hem igen för att plocka trädgårdsbuketter. Tulpanerna och syrenernas tid är nästan förbi. Snart blir det buketter med stäppsalvia och rosor istället och efter det all in på gotlandsbuketterna med vallmo och cikoria, älskar cikoria.

/ Julia

Lämna en kommentar