Countdown Italy - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Växter

Countdown Italy

Annons

I juli åker vi äntligen tillbaka till Italien igen efter några års uppehåll. Jag längtar med varje fiber i min kropp efter värmen, dofterna, naturen, maten och människorna. I två veckor ska vi hoppa mellan kuststäder och inland – Alassio, Piemonte och Santa Margherita Ligure.

Annons

Jag hade varit i södra Italien många gånger innan jag för första gången kom till de mer norra delarna och Piemonte i nordvästra Italien. Där överraskades jag av hur grönt landskapet var, trots högsommar och otrolig värme. Vinodlingar, hasselnötsodlingar och majsfält. Vi körde fel väg från Alassio till Piemonte och tur var väl det för då fick vi kryssa mellan små små byar och fick se magiska vyer. Sen att det tog nästan fyra timmar istället för en och en halv och att vi fick muta de två små barnen med obehagliga mängder godis har jag nästan förträngt.

I Alassio bodde vi på ett hotell som heter Villa della Pergola. Där finns en underbar trädgård som jag spenderade många många timmar i. Den blå blyblomman är min favorit.

Annons

/ Julia

Lämna en kommentar