Längs med tolvan - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig

Längs med tolvan

Där vi bor i Bromma går en spårvagnslinje som kallas tolvan. Spårvagnen åker från Alvik och puttrar sen fram genom villaområdena och det finns en himla massa härligt längs med vägen. I dessa tider känns det viktigare än någonsin att stötta sina lokala favoriter och här kommer några av mina.

Annons

Så, vi börjar i Äppelviken och kliver av vid stationen Alléparken. Där äter vi lunch på Park konditori. På onsdagar brukar de ha pizza – älskar pizza!

Annons

Efter det handlar vi en bok eller två på Äppelvikens Bokhandel. Innan corona kom brukade de ha sagostund för barn här på helgen, så gosigt. Hoppas sagostunden kan komma tillbaka snart.

Annons

Vi kommer tillbaka till Äppelviken sen till kvällen och äter middag på bästa Restaurang Elliots. Jag äter Moules och alltid några av barnens underbart goda hemmagjorda kycklingnuggets.

Bild: Restaurang Elliots

Vi hoppar på spårvagnen och åker vidare mot Ålsten och stationen Ålstensgatan. Här handlar vi blommor på fina Ålstens Blommor.

Annons
Bild: Ålstens blommor
Annons

Och äter glass på magiska Gelato Scarfó. Här ringlar sig kön lååång på helgerna men jag lovar, det är värt väntan.

Bild: Gelato Scarfó

Sen går vi ner till Nr18 Sushi. På fredagarna är det happy hour – barnen äter chips och de vuxna får bubbel. Alla nöjda. Barn, hundar och sommar – blir inte bättre än så.

Annons

Bredvid sushin ligger Quod. Älskar deras doftljus.

Lite längre ner på gatan har fina Swedish Rags kontor och showroom.

Annons

Nu åker vi vidare några stationer och går av vid Nockeby torg. Tar en kaffe på Nockeby Bageri. Eller kommer tillbaka en annan dag och äter frukost. Deras frukost är min bästa.

Annons

Till sist köper vi med oss något snyggt inne på Koko Interiors.

Bild: Koko Interiors

Men oj så trevligt vi har haft det, eller hur?! Rekommenderar alla att ta en tur med tolvan, kanske världens bästa helgsyssla.

/ Julia

Lämna en kommentar