Santa Margherita Ligure - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Mat, Om mig

Santa Margherita Ligure

Annons

Vi började vår semester i år i Italien och Santa Margherita Ligure, en liten kuststad precis intill Portofino. Staden är precis sådär ljuvlig som man drömmer om att en liten stad i Italien ska vara. Färgglada hus, klarblått vatten, små torg och gator som väcks till liv om kvällarna och gelato och pizza.

Annons

Vi bodde på ett hotell som heter Metropole och som jag tycker så mycket om. Hotellet är old style Italian och merparten av gästerna är italienare. Tack vare det sistnämnda så fick i spendera dagarna med äldre par som fullkomligt älskade våra barn, barnfamiljer som kom dit år efter år och stämningen var familjär och mysig. Vi fick våra strandleksaker av en familj som skulle åka innan oss och vi lämnade dem sedan vidare till en annan familj.

Annons

Mary och cappuccino, ett vinnande koncept. Maten på hotellet är klassiskt italiensk med en sockerbaserad frukost (glada barn!) och pasta eller färsk fisk till lunch. Middagarna åt vi nere på stan så de har jag dålig koll på.

Annons
Annons

I en liten backe med utsikt över vattnet ligger stans bästa bar. Här hängde vi och drack drinkar, åt glass och snacksade. Tips tips.

Annons
Annons
Annons

Men allra mest hängde vi vid havet. Badade, badade och badade lite till.

/ Julia

Lämna en kommentar