Välkommen till Burs - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig

Välkommen till Burs

Annons

Morgondopp, växter, långa frukostar, lite jobb, dikesbuketter, kusiner på besök och utflykter. Gotland och lilla Burs har välkomnat oss på bästa sätt. Det tar alltid ett par dagar innan jag landar. Först måste jag inse och acceptera att vattnet i duschen inte sprutar med samma kraft som hemma, att flugorna aldrig slutar att surra och att det är okej att saker och ting tar tid. Jag är en väldigt snabb person, gör det mesta i ett jädra tempo. Det är nog en av mina bästa och sämsta egenskaper. Nu efter några dagar på plats börjar mitt tempo sakta ner en liten aning och om någon vecka kommer jag eventuellt att upplevas nästan som sådär chill haha. Ska man hälsa på hos oss kanske man ska boka in sig i augusti helt enkelt, tips tips.

Annons
Annons

Jag får aldrig nog av den gotländska naturen. Växtligheten i kombination med ett speciellt ljus gör allt bländande vackert. Har man tid ska man absolut åka runt lite på ön för naturen skiljer sig väldigt från södra delarna och längst upp i norr. Där vi bor på södra delen av ön är det lummigt, grönt och mysigt. Norra delarna är karga, snygga och filmiska.

Annons
Annons

Lilla sommarkontoret. Trivs så otroligt bra här inne. Det är liksom lite lyxigt att smita iväg från familjens stök och sätta sig med en kaffe och jobba en stund. Mina svärföräldrar som köpte huset vi bor i för en himla massa år sen har samlat på sig så mycket fint i möbelväg. En blandning av loppis och auktionsfynd och danska designmöbler. Min svärfar brukade byta till sig designklassiker istället för lön för vissa av sina arbeten. Varje hörn bär med sig minnen och avtryck.

Annons

Gotland är fullt av mysiga gårdsbutiker och sommaröppna butiker med inredningsdetaljer. På Smissarve i Rone köper vi grönsaker, bär och ägg och på Verkstan i Ljugarn finns mina bästa doftljus.

Annons
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar