GlanzeliusGarden - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig

GlanzeliusGarden

Hej,

Annons

Och välkommen till bloggen med namnet GlanzeliusGarden. Glanzelius är mitt efternamn och garden det är vad jag ägnar det allra mesta av min tid åt. Jag arbetar som trädgårdsarkitekt och driver ett företag med samma namn som bloggen.

Jag bor i en tjugotalsvilla i lilla stadsdelen Ålsten i Stockholm. Här bor jag med min man Anton och våra barn Harry och Fiona. Och jag heter Julia.

Som jag nämnde så kretsar mycket av mitt liv kring trädgård, både min egen och andras. I mitt yrke som trädgårdsarkitekt hjälper jag mina kunder att skapa vackra, spännande och hållbara utomhusmiljöer. Det kan vara allt från stora gårdar till små radhusträdgårdar och ibland någonting helt annat, jag har stor bredd på mina projekt och det tycker jag är kul.

Annons
Här bor vi

Min egen trädgård är under ständig förändring. Där testar jag designidéer, nya växtkombinationer och utmanar växterna. Min trädgård är lummig och hemtrevlig, det matchar huset bäst så. Fruktträd, bärbuskar, rosor, lavendel, pioner, syren och schersmin är lite av det man hittar hemma hos mig. Och ett växthus, där odlar jag kryddor till mig och jordgubbar till mina barn.

Vi har flera stora äppleträd på tomten så i september hittar man mig oftast på en stege med en korg på armen
Annons
Växthuset fick jag i present när jag fyllde 30. Den bästa present jag någonsin fått.
Annons
Smultron och jordgubbar är barnens favoriter i växthuset
Annons

Det roligaste jag vet är att skapa nya trädgårdsrum och min förhoppning är att via denna blogg kunna inspirera till nya härliga gröna miljöer hemma hos er. Jag tänkte dela med mig av både handfasta tips och råd kring trädgård och en väldig massa trädgårdsinspiration. Jag älskar vintergröna växter, är besatt av flätade korgar och är alltid på jakt efter nya vackra krukor. Många är timmarna där jag drömmer mig bort till landskapet vid Heckfield Place, trädgården som tillhör Potter’s House på Mallorca och Christian Bruuns keramikverkstad. Nu får jag chansen att ta med er dit!

Jag hoppas att ni vill hänga med mig här ibland och jag ser fram emot frågor, kommentarer och önskemål om trädgårdsämnen som ni önskar läsa lite extra om. Hit me!

Vill ni se ännu mer av mig så finns jag också på instagram https://www.instagram.com/glanzeliusgarden/?hl=sv och på https://glanzeliusgarden.com

/ Julia

Lämna en kommentar