Handelsträdgårdar i jultid - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur

Handelsträdgårdar i jultid

Annons

Någonting av det mysigaste jag vet är att åka till handelsträdgårdar. Jag har två favoriter i Stockholm, Slottsträdgården Ulriksdal och Rosendals trädgård. Båda fulla med fina växter och nu i jultider också vackra juldekorationer.

Annons

På Ulriksdal finns bland annat fina mossbollar, prydnadsträd, formklippta buskar och underbara julrosor. Och mistlar, ett måste på julen hemma hos mig. Ni vet väl att om man hamnar under misteln med någon så ger man varandra en puss. Kanske inte så värst corona-vänligt men vi håller det inom familjen tänker jag.

Annons
Annons

Ingen jul utan amaryllis. I år har jag projekt amaryllis-fönster hemma. Vårt matsalsfönster ska fyllas med massor amaryllisar lagom till jul. Jag köper dem i etapper för att sprida ut blomningen lite men hoppas att jag lyckas tajma blomningen på de flesta lagom till julafton. Jag är väldigt frusen utav mig och därför har vi ganska rejält varmt hemma hos oss och det i kombination med att mina amaryllisar står på en fönsterbräda ovanför ett element gör dock att de slår ut lite oroväckande fort.

Annons

Många fina amaryllisar på Rosendal. Och pappersdekorationer.

Annons

Kanske ska man våga plocka in en ny färg till juldekorationerna i år? Jag är klassiskt grön, vit och röd i mina färgval till julen men vem vet..

/ Julia

Lämna en kommentar