Inspiration för den mindre trädgården - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Växter

Inspiration för den mindre trädgården

Bild: Pinterest / Garden Club London / Marianne Majerus
Annons

Ofta får jag höra att de större projekt som jag gör måste vara mina drömprojekt. Och visst kan det vara så men faktum är att jag har en speciell plats i mitt hjärta för att planera mindre trädgårdar och grönytor. Det är en himla kul utmaning att få en liten yta att rymma stora drömmar.

Bild: Pinterest / Gardenista
Annons

Väldigt fint att arbeta med inslag av vatten. Vatten gör en plats levande och bidrar som ett ständigt spännande och föränderligt blickfång. Se här hur fint husets fasad avbildas i vattenytan.

Annons
Pinterest / Resolution: 4 architecture

En modern och snygg mix av betongplattor, trä och strama gjutna murar. En lättskött trädgård med fokus på grönt. Fint och effektfullt att få in nivåskillnader även i en liten trädgård. Det gör mycket för känslan av att befinna sig i olika rum när man kan förflytta sig mellan olika höjder i trädgården.

Pinterest / Ignant.com / Ståle Eriksen

Grönt och vitt – en favorit för mig att arbeta med. När man arbetar med få och diskreta färger får annat som form, nyanser och texturer verkligen möjlighet att verkligen träda fram. Kombinerat med stilrena markmaterial som marktegel eller natursten blir resultatet stilrent och harmoniskt. Just när man arbetar med mindre ytor tycker jag att det är extra viktigt att inte sväva iväg i för många olika färger och material, risken finns då att intrycket blir lite rörigt och obalanserat. Less is more osv. Och man kan arbeta fram så fina effekter med små tilltag, till exempel som på bilden ovan där man arbetat med marktegel i en enhetlig färg men i olika dimensioner och läggningsmönster.

Annons
Bild: Pinterest / Gardenista
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar