Nu flyttar vi ut.. och pooldrömmen på Gotland - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Trädgårdsarkitektur

Nu flyttar vi ut.. och pooldrömmen på Gotland

Annons

Äntligen kom den där värmen som man längtat så efter. Alla växter som förodlats inomhus har flyttat ut, och vi med dem. Barnen är utomhus från morgon till sen kväll och jag njuter som bara den av vår trädgård. Syrenerna har börjat slå ut, solrosorna har fått ta plats i odlingslådor framför växthuset och middagarna äts i kvällssolen.

Annons

Att måla i pyjamas under ett äppelträd. Blir inte gosigare än så. Jag vill ha ett eget staffli och stå där bredvid.

Annons

Och plast-schabraket här ovan åkte fram igen.. en estetisk mardröm men vad gör man inte för sina barn. Min man drömmer om pool här hemma men jag ser ingen bra plats i vår trädgård. Det är viktigt tycker jag, att titta på förutsättningar och bara göra sådant som faktiskt blir bra i slutändan. Här skulle poolen antingen hamna i skugga eller alldeles för nära mot gatan. Jag hoppas istället på en pool i vår gotlandsträdgård en vacker dag. Den skulle gärna få se ut ungefär såhär:

Bild: @mondialpool
Bild: @mondialpool
Annons
Annons

Här på ängen tänker jag mig att poolen skulle ligga, med ett snyggt attefallshus intill och en matplats i kvällssolen. Planen är att öppna upp mer i växtligheten där framme vid träden och buskarna, för på andra sidan gömmer sig utsikt över idylliska fårhagar och magiska solnedgångar.

Åh, nu längtar jag till Gotland. Snart flyttar vi över till ön.

/ Julia

Lämna en kommentar