Stora krukor och planteringskärl - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Trädgårdsinredning

Stora krukor och planteringskärl

Jag gillar att plantera i stora krukor. Gärna små träd eller mindre buskar i kombination med perenner eller sommarblommor. Snygga små krukor finns väldigt mycket av men större krukor och planteringskärl tycker jag kan vara svårare att hitta, framförallt om man inte har en obegränsad budget.

Annons

En sak som är bra att ha med sig när man planerar för plantering i stor krukor och kärl är att det blir tungt, alltså jättetungt att flytta dem. Det kan därför vara bra att se till att krukan är frosttålig så att den kan stå ute året om. Sedan är det ju inte allt i växtväg som klarar att stå ute i kruka året om i Sverige, men det blir ett annat inlägg det.

Jag har gjort en liten spaning på utbudet som finns i butik just nu och försökt blanda lite billigare alternativ med några mer kostsamma darlings. Flera av krukorna och kärlen är frosttåliga.

Annons

foto: Plantagen

Plantagen har tagit fram en kruka i lättviktscement som jag tycker är jättefin. Frosttålig, med dräneringhål och till ett himla bra pris. Finns i tre olika nyanser.

Annons

foto: Artilleriet

På Artilleriet finns så mycket fint. Här snygga Castle Planter Black från Friends & Founders.

foto: Artilleriet

Annons

Bergs Potter har mycket snyggt!

foto: Cadabra Design

Hos Cadabra design finns fina krukor med hög frosttålighet. Många olika modeller och storlekar.

Annons

foto: House Doctor

House Doctor levererar väldigt mycket fint. Här frosttåliga krukan Pho.

foto: Varalövs Tunnfabrik

Så fint med ekkar i trädgården. Varalövs tunnfabrik tillverkar snygga exemplar som fungerar lika bra för plantering som för uppsamling av regnvatten.

foto: Bauhaus

På Bauhaus finns denna kruka tillverkad av glasfiber. Krukan är frosttålig, lätt i vikt och påminner till utseendet om cement.

foto: Länna möbler

Sen smyger jag in min dröm från Signe Persson-Melin. Den är inte så billig tyvärr, snarare ganska rejält dyr.. men det är ju en klassiker och den kommer hålla jättelänge… Ungefär så låter det i mitt huvud när jag försöker övertala mig själv att jag får köpa den.. Planteringskärlet är skapat i sandgjuten aluminium och heter Gråsippa No 3.

/ Julia

Lämna en kommentar