Trä i trädgården - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Trädgårdsinredning, Växter

Trä i trädgården

Jag tycker mycket om att arbeta med trä i olika former i mina trädgårdsprojekt. Det är någonting med den mjuka naturliga känslan som tilltalar mig. Mycket trä kan bli tråkigt och koloss-likt men rätt använt är det en dröm. Här kommer lite inspiration som jag sparat ner till olika projekt.

Annons
Bild: tribu.com / Left & Level

Så vackert att rama in ett enkelt trädäck med växtlighet. Här kan man välja att gå på färg eller att hålla växtligheten mjukt grön och mer avskalad, båda så fint. Spana också in de snygga planteringskärlen på bilden nedan, från grymma Atelier Vierkant.

Bild: ateliervierkant.com
Annons
Bild: l-debrabander.tumblr.com

Trädgårdsmöbler i trä – mums. Det här bastanta långbordet med rejäla bänkar älskar jag. Jag ser framför mig hur jag dukar för många och langar ut stora skålar med pasta från köket. Eller kräftskiva kanske.. hur som, det bjuder in till umgänge och det är mycket det trädgård handlar om för mig.

Bild: onekingslane.com
Annons

Jag har ett bord i liknande stil här hemma men som jag målat i en ljust grå. Min pappas kompis byggde det åt oss och det finns två tillhörande långbänkar men vi valde att byta ut till soffor just för middagsplatsen för helt ärligt är det ju liite jobbigt att sitta på bänk om man ska sitta länge. Och herregud vad jag längtar efter schersminen nu! Doften där är oslagbar.

Annons

Möblerna på bilden här ovan är ju kanske drömmen ändå. Herregud så snyggt. Gillar att uteplatsen ramas in av en enkel pergola också, skapar fin rumslighet.

Annons

Avslutar med några detaljer – träinslag i uteduschen, en vägg av trä som mjukar upp och en himla snygg entré.

Bild: dailytelegraph.com / Natalie Hunfalvay
Annons
Bild: nextluxury.com
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar