Vinterland - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Trädgårdsarkitektur

Vinterland

Åh vad jag har längtat efter riktig vinter. För min skull, för barnens och för trädgårdens. Trädgården får en ordentlig vintervila och vi får åka pulka varje dag.

Annons

Nu i corona-tider blir det ju mycket tid hemma. För att inte bli tokig är jag noga med att gå ut och gå varje dag. Vissa dagar rätt tungt med regn i ansiktet men dagar som dessa helt magiskt med morgonsol och frost.

Annons
Annons
Annons

Här i Stockholm har det kommit riktigt mycket snö de senaste dygnen. Tyngden från snön kan skada buskar och unga träd så kom ihåg att gå ut och skaka av dem så att ni slipper brutna grenar och skadade växter. Häcken till höger i bild på bilden nedan är en spireahäck och som ni ser är den väldigt nedtyngd av snön, den mådde så mycket bättre när jag varit ute och ruskat om den lite.

Annons

Mitt växthus blir så vackert på vintern. Inbäddat i snö, froststjärnor på glaset och med skogen som back drop. Att vi har skogen intill huset var en av anledningarna till att vi flyttade just hit för sex år sen. Skogen ger en ytterligare dimension, på husets baksidan glömmer man att vi befinner oss i ett villaområde och får känslan av att bo mitt i naturen. Förutom naturen får vi också påhälsning av många djur, mer eller mindre välkomna. De gulliga ekorrarna är mer välkomna än rådjuren om vi säger så. Trico Garden är min räddning, men det kan vi återkomma till när snön smält bort lite.

Jag har tillfälligt flyttat från mitt kontor som ligger i vår källare, upp till matsalen. Allt för att få njuta maximalt av snöpuffet utanför fönstret.

/ Julia

Lämna en kommentar