Visby Botan - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Växter

Visby Botan

När vi bor på Gotland på somrarna åker jag ofta till den botaniska trädgården i Visby. Trädgården ligger mitt inne i staden och det så härligt att ena stunden stå på ett stimmigt torg (när man nu kunde göra det.. ) för att några minuter senare befinna sig mitt i en grön oas. Jag hoppas hinna med ett besök när vi åker till Gotland nu över påsk.

Annons
Annons
Annons

Rosenträdgården är magisk. Jag som annars inte är så jättemycket för många olika färger ihop tycker att det är riktigt fint i den här miljön.

Annons

Visby ligger i odlingszon 1. Tack vare det finns många för Sverige lite mer ovanliga växter i trädgården. Mullbär, valnöt, fikon och näsduksträd är några av dem.

Många av de små gatorna inne i Visby är fyllda av rosor och stockrosor och är man lite fräck så ställer man sig på tå och kikar in i de små trädgårdarna man passerar, det finns så mycket fint bakom grindar och murar.

Annons

Inne på torgen satsar de full on på sommarblommor. Så roligt när tid och pengar investeras i grönt. Massor färg på den här planteringen bakom min rygg. Hade jag fått välja hade jag kanske dämpat den lite grann. Behållit den fina jätteverbenan och prydnadsgräset och fyllt på med blekblått och silvergröna toner.

Annons
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar