Visby Botaniska Trädgård - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Växter

Visby Botaniska Trädgård

Annons

Innan vi åkte från ön idag så hastade jag förbi Visby Botaniska Trädgård. Jag hade kunnat gå runt i timmar men nu var det en hel familj med och en lunch som skulle hinna ätas och en båt som skulle gå. Men ett kort besök är bättre än inget besök. Jag hoppades på tulpan-bonanza och fick det, så många vackra planteringar och härliga sorter.

Annons

Träden på bilden här ovanför är pelaräpple ’Bolero’. Så vackra i formen och liksom delikata i sitt uttryck. Åker upp på önskelistan.

Annons

Och på tal om vackert – kolla in denna! Det här är purpurblåregn av sorten ’Iko Yama Fuji’. Lägg av så snyggt. Kräver sitt varma och soliga läge.

Annons

Himla fin kombo med daggkåpa och bokhäck. Härligt grönt och snygga kontraster i bladformer. Daggkåpan är en favorit hos mig men den har en tendens att ta över i blandade planteringar. Tyckte det här var snyggt och smart – att låta den tala för sig själv helt enkelt. Det syns inte på bild men växterna ramas in av en låg cortenplåtskant, snyggt snyggt!

Daggkåpa igen, här i sällskap med tulpaner och rosenbuskar på g. Finfint.

Annons

Den här tulpanen för tankarna till polkagrisar, ’Lady Jane’ heter sorten. Jag sprang också på flera snygga mörka tulpan-varianter.

/ Julia

Lämna en kommentar