Påsk var det här - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Trädgårdsinredning, Växter

Påsk var det här

Påsken hörni, det härligaste vi har va! Särskilt år som detta när det sammanfaller med ljuvligt vårväder som ger vin i trädgården, påskäggsjakt i skogen och pyssel med vårkrukor. Jag inledde påskledigheten med en tur till Åkersberga Växtförsäljning. Tipsat om det förut men tål att göras igen för oj vad bra det är. Utbudet och kvalitén på växterna är så bra och massor kunniga trevliga personer som arbetar där.

Annons
Regn och rusk var det här.. men snart kom solen

En mix av penséer och narcisser fick följa med hem och ned i krukorna. Penséer är himla frosttåliga och narcisserna låter rådjuren vara. Dessa narcisser blommar i vitt med orange mitt inom kort.

Annons
Annons

Påskafton inleddes tidigt på morgonen med bullar i solen bara jag och min mellan-flicka. Bästa starten på dagen, bara hon och jag och morgonsolen.

Annons
Team påsk samlades på trappan
Annons

Senaste två åren har vi lagt allt krut på baksidan av vår trädgård och framsidan har fått vila lite. Planen är att ta nya tag där i år. Den tråkiga gången intill muren ska bort och ersättas av en gång av stegstenar genom gräsmattan och framför muren ska en paradrabatt anläggas. Stäppsalvia, klot av havtorn ’Hikul’, kärleksört, solhatt, kransveronika och lammöron ska få ta plats.

Annons

/ Julia

Lämna en kommentar