Sista dagarna innan jul - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Trädgårdsinredning, Växter

Sista dagarna innan jul

Annons

Köper växter till hemmets alla juldekorationer. Älskar doften av eukalyptus. Och färgen, den blekt grågröna är fin som bas till nästan allt. Jag använder det gärna till buketter, girlanger för att dekorera vid öppna spisen och i kransar.

Annons

Krukor på rad får mig att tänka på att vips så är det nytt år och dags att börja planera för vad jag ska så i vår. Jag är sugen på solrosor, det sådde jag massor av förra året och de var underbara i pallkragar framför växthuset. Älskade den lantliga looken min trädgård fick med dem. Och så sallad, mangold och en himla massa kryddor vill jag ha.

Mitt gäng har ju utökats så numera är en mini med på allt som ska göras. Och exakt allt tar lång tid, hade glömt hur lång tid det tar att ens komma ut ur huset vissa dagar.

Annons
Annons

Rosendals trädgård är vackert året om. De många häckarna ger så fin struktur även på vintern. Jag tycker himla mycket om att arbeta med häckar när jag ritar trädgårdar. De skapar rumslighet på ett vackert och naturligt sätt och det finns himla många olika snygga alternativ. I min egen trädgård har jag jobbat med bland annat vintergrön liguster, buxbom och japansk järnek.

Jag har hunnit binda några kransar. Här en med ädelgran, cederris, murgröna och rosa Phalaris.

Annons

I lilla Ålsten där vi bor har det öppnat en ny härlig butik – Parkerian. Där finns delikatesser som ostar, chark, olivolja och bröd och bullar från deras systerkafe Park men också färdiga middagskassar som man kan köpa med hem och tillaga det sista hemma. Underbart! Hit kommer jag gå ofta.

/ Julia

Lämna en kommentar