Äpplen, lökar och Balzac - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Mat, Om mig, Växter

Äpplen, lökar och Balzac

Annons

Den här helgen har jag stått på huvudet i rabatterna hemma och planterat lökar för glatta livet. Jag har någon romantisk bild av hur jag ska göra detta i total harmoni och riktigt njuta men med en snart ettåring som sällskap så blir det inte riktigt så, snabba ryck är det som gäller.

Annons

Här ovan lite av lökarna som åkte ner i jorden. Allium, tulpaner och narcisser ska komplettera tidigare lökar i min trädgård. Min man ser alltid lite rädd ut när stora lådor med lökar dimper in under hösten men sen till våren är han himla glad. Kan inte tala mig nog varm om det här med att sätta lökar, mysig grej att pyssla med på hösten och magiskt att mötas av sen på våren.

Annons

Puss! Det är någonting väldigt starkt i att veta att man har sin sista bebis, varje minut blir viktig och jag kan inte få nog av henne.

Förutom att sätta lökar har vi plockat alla våra äpplen nu. Imorgon ska vi åka ut till Äppelfabriken på Ekerö och musta dem. Det är tradition för oss, varje år blir det en sväng dit och sen dricker vi äppelmust till frukost hela vintern.

Annons
Annons

Sista hallonen för säsongen. Jag fick ett och lilla Mary fick många.

Trädgårdspaus för hela familjen med lunch på Balzac. Älskar det här stället. Påminner mig om min absoluta favoritrestaurang som heter Balthazar och ligger i New York.

Annons

Och när man ändå är i stan smyger man såklart in en kaffe och kaka på Petit Marche. Fråga mig icke vad lilla F ägnar sig åt…

/ Julia

Lämna en kommentar