I min trädgård - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Växter

I min trädgård

Min egen trädgård är lite som ett labb, där testar jag olika växtkombinationer, utmanar växternas ståndorter och provar idéer. Det innebär att allt kanske inte är exakt så som jag valt om jag bara gått på estetik. Till exempel har jag en mängd olika hortensior planterade på olika platser i trädgården, hade jag bara gått efter ögat så hade jag nog valt färre sorter och flera av varje men jag vill så gärna få en chans att studera många olika sorter över tid.

Annons

Hortensiorna är inte så mycket att se ännu, de har börjat få sina första fina små blad men det dröjer innan blommorna är på plats. Vi tar en titt på en perenn och lök-plantering som är rejält på g istället.

Annons

Planteringen ligger egentligen i ett himla soligt läge om man bara ser till väderstreck men skuggas av ett stort äppelträd och en häck och därför blir det snarare halvskugga. En härligt frodig och rustik bas av jättedaggkåpa, alunrot och funkia (plus lite ogräs som jag inte hunnit rensa ännu..). Och under våren blommar underbara lökar – Narcissen ’Thalia’ och tulpanerna ’Spring green’ och ’La Belle Epoque’. Tycker så mycket om kombinationen av vitt och aprikos.

Annons
Annons

/ Julia

Lämna en kommentar