Lately - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Trädgårdsinredning, Växter

Lately

Annons

Nu poppar det i trädgården. Så glatt. Här kungsängslilja som jag hade i vårkrukan förra året och efter blomning så grävde jag ner plantorna i en rabatt. Nu kommer de så snällt igen och snart kommer de blomma vackert. Rabatten är i lite skuggigt läge så det tar sin lilla tid men den som väntar på något gott osv.

Annons

Nävor och tulpaner. Nävor hörni – finns massor bra och snygga sorter och pålitligare växt får man leta efter. Breder ut sig fint och snabbt och gör verkligen sitt jobb som marktäckare. Nävor på bild ovan och här under på bild – vit skogsaster på g. Skogsastern är också en riktig vinnare – funkar i nästan alla lägen och blommar med massor vita små små blommor.

Annons

Snacksas gör det mycket i vårsolen. Här ihop med min mamma. Lyckos oss som har henne precis runt hörnet, räddar många schemakrockar och är allmänt mysigt.

Promenader går jag helst längs med vattnet, vi bor precis intill Mälaren och det är magiskt där nere såhär års. Ålstens lilla båtklubb har bästa solläge och där sitter jag ofta och läser bok i solen när bebi sover. Snart öppnar restaurangen också, oj så trevligt.

Annons
Annons

Boken jag läser just nu är den här nedan. Är lite besatt av den.

En av mina kompisar gifter sig i sommar. Vi har bollat brudbuketter. Här är en av inspirationsbilderna. Vilt, fluffigt och vitt. Så fint med de enkla rivna bandet också.

Annons

Mina narcisser var sega på att slå ut men nu äntligen. Vill ju njuta av den lilla färgmatchningen med penséerna i samma plantering.

Annons
Annons

En kul kompis sa härom dagen att det såg ut som att någon kräkts ut penséer hemma hos henne. Jag sa att det var lite samma läge hemma hos mig men de är ju så söta och så himlans bra under de här veckorna när frosten fortfarande lurar runt hörnet. Jag är lite extra förtjust i de mörkt mörkt lila i en av krukorna på bilden här under.

/ Julia

Lämna en kommentar