Lately - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Mat, Om mig, Växter

Lately

Juni dundrar på och vi försöker hänga med. Varför blir det så varje år att precis allt samlas och ska göras på en månad – trevligheter och viktigheter. Lite som att springa ett maraton innan semestern.

Annons
Annons

Upptäckte plötsligt att jag tydligen har en fäbless för rödbladiga växter. Utan att tänka på det har jag samlat på mig mer och mer av just den sorten. Här ovan en alunrot på första bilden och basilika rosso på den andra. Och bilden under min perukbuske som äntligen börja hämta sig, den var så ledsen efter vintern.

Annons
Annons

Äntligen öppnade underbara Gelato Scarfo igen efter en tids renovering. Om ni inte ätit glassen här så gör det. På helgerna är köerna smått bisarra men vi kilar upp på vardagarna och njuter av magisk gelato.

Annons

Hela lokalen är krämigt gul – så fint. Harrys favoriter är jordgubb och ljus choklad. Min är citronsorbet.

Grannar på gatan hade en liten torr grässlänt framför sitt hus. Sedan anlade de en äng med hjälp av färdig ängsmatta och så fint det blev. Tips tips!

Annons

Jag har tjatat om att vi ska åka på självplock länge nu men det blir liksom aldrig av. Så dök jag på den här skylten på väg hem från affären. It’s a sign, i år händer det kanske.

/ Julia

Lämna en kommentar