Middleton Lodge Estate - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Trädgårdsarkitektur, Växter

Middleton Lodge Estate

OM jag tjatar om att åka till Middleton Lodge Estate. Minst en gång i veckan iallafall får någon i min omgivning höra mig gå på om hur jag vill promenera och sparka höstlöv i deras trädgård (ja eller park, det är en park såklart), smita från nyårsafton i Stockholm och fira där framför en brasa istället eller helt enkelt bara möta våren i North Yorkshire.

Annons

Bilder lånade från @middletonlodge

Annons

Älskar trädgårdar som går helt i olika gröna nyanser med små inslag av vitt. Så vackert att låta det gröna bilda en mjuk men lite ostyrig bas och vita blommor bidra med ljus och krisp.

Annons
Annons

Det är alltså här jag firar nyår. Framför brasan, efter en lång vintrig promenad. Ett glas champagne i handen och mina barn runt omkring mig i soffan.

Annons

Åh så snyggt när naturligt lummig växtlighet möter strikt formklippt.

Annons

Narciss-himlen. Ta mig dit.

Och hur vackert är inte detta?! Underbar inspiration till den större och lite mer lantliga trädgården. Jag ser en drömträdgård framför mig med vildvin som slingrar sig över murar, klippta gångar ibland ängsblommor och perennplanteringar med inspiration av Piet Oudolf, noga utvalda dekorativa träd med magiska höstfärger och något litet inslag av formklippt. Magi.

/ Julia

Lämna en kommentar