Petit Marche etc. - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Om mig, Växter

Petit Marche etc.

Annons

Här sitter jag på söndagsförmiddagarna när min minsta är på dansskola. Petit Marche intill Humlegården levererar vackra blommor och gott kaffe. Så mycket fint ryms i den lilla butiken. Se bara på den ljuvliga takkronan av torkade blommor här nedanför.

Annons
Annons

Solig septemberhelg innebär trädgårdsjobb. För hela familjen. När man är sju år har man lärt sig att man kan jobba och tjäna pengar till Pokémon-kort. Vi fick imponerande bra hjälp med lövkrattningen och alla var nöjda. Win win.

Annons

Här är en del av vår trädgård. När vi flyttade in fanns ingenting här, så när som på en stor gräsyta och ett fult skjul. År för år har det vuxit fram med växthus, grusade ytor, en trappa som binder samman altan och trädgård, planteringar och sittplatser. Kvar att ordna med är fler vintergröna inslag som ska rama in, slingrande klätterväxter med röda höstfärger och utekök, men det får vänta till nästa år eller så.

Rosendal är magiskt på hösten. Kanske allra vackrast då faktiskt. En solig helg i september var vi knappast ensamma på plats men vad gör det när växterna lyser som guld i solen, kön till glass-kiosken ändå gick snabbare än förväntat och glassen (lakrits och viol) var det godaste jag ätit på länge.

Annons

/ Julia

Lämna en kommentar