Solrosor till min man - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Växter

Solrosor till min man

Min man älskar solrosor (och maskrosor men det är ju så konstigt att det knappt går att säga högt..) Solrosor var de första blommorna jag köpte, eller faktiskt plockade, till honom när vi träffades för en himla massa år sen. När jag planerade för vad jag skulle odla i år så ville jag göra honom glad och tänkte att nu ska han få sina solrosor. De klassiska starkt gula är inte min största favorit men sorten Lemon Party som jag visat tidigare är svagt citrongul och så så fin. Jag satte igång himla tidigt med mina solrosor, för många veckor sedan. Eftersom vi bor på Gotland på somrarna så är det alltid lite knepigt det där med vad jag ska odla här hemma som vi faktiskt hinner se och njuta av. Nu gjorde jag ett test och drog i gång klart tidigare än vad som brukar rekommenderas. De fick stå i våra soligaste fönster i söderläge, fick mycket vatten och bra med värme tack vare att hela vårt hus blir lite som ett växthus när det är soligt.

Annons

I början av april hade de kommit upp en liten bit.

Och såhär såg plantorna ut mot slutet av april – stora, kraftiga och fina.

Annons

Och poff så kom knopparna och i förra veckan fick de flytta ut i växthuset. Framför de uppvuxna exemplaren står nya små som är på g, det är en annan sort – ’Ms Mars’. Hoppas hinna se dem också innan vi åker.

I dagarna har min man byggt stora fina planteringslådor och planen är att en del av solrosorna ska få flytta ut i dem så småningom.

/ Julia

Lämna en kommentar