To do februari - Julia Glanzelius blogg på By RUM

TRÄDGÅRDSARKITEKTUR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Växter

To do februari

Såhär vackert var det hos oss härom dagen. Idag mest regn, regn och mera regn.
Annons

Fortfarande helt klart vinter i trädgården här i Stockholm men det betyder inte att det inte finns att göra i trädgården. Här kommer en liten to do för februari.

  • Ruska bort tung blöt snö från ömtåliga buskar och träd. Snön riskerar att knäcka grenar och förstöra växten.
  • Skydda vintergröna växter mot solens starka strålar. Växter som lagerhägg, buxbom, barrträd, vintergröna perenner och rhododendron kan ta skada av solen då växterna börjar avdunsta mer vatten och samtidigt ännu inte kan ta upp vatten ur den frusna jorden. Detta kan leda till uttorkning och skador på växterna. Täck gärna växterna med till exempel fiberduk, skuggväv eller motsvarande. För låga perenner kan man använda granris.
  • Gå en extra vända i trädgården och se så att du inte glömt några ömtåliga krukor utomhus som riskerar att frysa sönder och spricka under dessa (förhoppningsvis) sista kalla veckor.
  • Årets första sådd – Nu kan man börja förodla vissa grönsaker inför sommaren. Kronärtsskocka och chili är exempel på sådant som behöver tid och därför är bra att få igång tidigt. Är du mer inne på blommor så kan du sätta igång med tex jätteverbena. Köp bra såjord och se till att du använder rena krukor.

/ Julia

Lämna en kommentar